Boxtel Buurtbemiddelaars

De vrijwillige buurtbemiddelaar die via Buurtbemiddeling bijdraagt aan verbetering van de leefbaarheid in de wijken:
·       Kan een luisterend oor bieden.
·       Kan goed samenwerken.
·       Is onpartijdig en geduldig.
.       Kan de buren coachen richting een succesvolle bemiddeling.
·       Is betrokken bij de wijk(bewoners).
·       Is enthousiast en wil graag aan de slag.

Het project Buurtbemiddeling werkt met een grote groep vrijwilligers die minimaal twee uur per week tijd hebben om bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk. Regelmatig leiden we nieuwe bemiddelaars op die vervolgens aan de slag gaan. Dit doe je niet voor niets, wij bieden je:
- leuke collega’s
- een gratis training
- vrijheid in tijdsindeling
- afgebakende opdrachten
- afwisseling
- uitdagend vrijwilligerswerk
- mogelijkheden om je verder te ontwikkelen
- intervisie bijeenkomsten
- gezelligheid 

Samen sta je sterk. Om ruzies en problemen aan te pakken en waar mogelijk op te lossen, krijgt elke bemiddelaar een professionele training. Buurtbemiddelaars werken altijd in duo’s, je staat er dus nooit alleen voor. Voor meer informatie over het werk van de buurtbemiddelaar, kun je contact opnemen met de coördinator van Buurtbemiddeling.

Rechts op de foto: ik ben Jos (1953) en heb ca 35 jaar gewerkt binnen diverse financiële organisaties. In 2016 ben ik gestopt met werken en o.a. als buurtbemiddelaar aan de slag gegaan. Ik woon in een fijne omgeving waarbij er in redelijke harmonie wordt samengeleefd. Toen ik begreep dat dit op veel plekken niet het geval is had ik de behoefte om een steentje bij te dragen om de leefomgeving in Boxtel te verbeteren. Door het gesprek met elkaar aan te gaan krijgt men vaak meer begrip voor elkaar, hetgeen hopelijk de woon- en leefomgeving verbeterd.

Links op de foto: Ik ben Gerda. Ik ben geboren in 1951 en heb binnen diverse organisaties in de hulpverlening, verschillende functies gehad. In 2013 ben ik gestopt met werken en een jaar later als buurtbemiddelaar aan de slag gegaan. Ik ben dit gaan doen om een bijdrage te kunnen leveren aan het herstel van het woon- en leefplezier van mensen. Vaak is er eerder iets in de communicatie misgegaan of voelen mensen zich onvoldoende gehoord en gezien. Door met elkaar in gesprek te gaan lukt het meestal wel om de angel uit een conflict te halen.