Gilze en Rijen Buurtbemiddelaars

Buurtbemiddelaars Anouck, Judith en Lize

Over de vraag ‘wat schieten buren eigenlijk op met Buurtbemiddeling?’ hoeven deze bemiddelaars niet lang na te denken. ‘Je wilt toch fijn in je eigen woning wonen! En, je wilt toch niet elke keer als je naar buiten gaat de buurman of buurvrouw willen ontwijken!’. Menig buur heeft al bij hen hun verhaal kunnen doen en zonder een oordeel te vellen is geluisterd en gewerkt naar een oplossing. Waar een wil is, is een weg; oplossingen blijken in de praktijk dichterbij te zijn, dan je denkt.

Waar op gelet wordt is of buren wel of niet een buurtbemiddelaar uit een andere gemeente, dan waar men woont, willen hebben. Vertrouwelijkheid staat voorop; wat besproken wordt in de bemiddelingsgesprekken, blijft geheim. ‘Schaam je niet om gebruik te maken van Buurtbemiddeling’, benadrukken de bemiddelaars. ‘Elke buurtgenoot, elk gesprek is voor ons even waardevol’.

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die getraind en ingezet willen worden als (vrijwillige) buurtbemiddelaar. Ben jij een betrokken mens en lijkt het jou een uitdaging om partijen rond te tafel te krijgen? Kun jij onpartijdig en geduldig zijn? Neem dan contact met ons op.