Goirle Buurtbemiddelaars

De vrijwillige buurtbemiddelaar die via Buurtbemiddeling bijdraagt aan verbetering van de leefbaarheid in de wijken:
·       Kan een luisterend oor bieden.
·       Kan goed samenwerken.
·       Is onpartijdig en geduldig.
.       Kan de buren coachen richting een succesvolle bemiddeling.
·       Is graag betrokken bij de wijk(bewoners).
·       Is enthousiast en wil graag aan de slag.

Het project Buurtbemiddeling werkt met een grote groep vrijwilligers die minimaal twee uur per week tijd hebben om bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk. Regelmatig leiden we nieuwe bemiddelaars op die vervolgens aan de slag gaan. Dit doe je niet voor niets, wij bieden je:
- leuke collega’s
- een gratis training
- vrijheid in tijdsindeling
- afgebakende opdrachten
- afwisseling
- uitdagend vrijwilligerswerk
- mogelijkheden om je verder te ontwikkelen
- intervisie bijeenkomsten
- gezelligheid

Samen sta je sterk. Om ruzies en problemen aan te pakken en waar mogelijk op te lossen, krijgt elke bemiddelaar een professionele training. Buurtbemiddelaars werken altijd in duo’s, je staat er dus nooit alleen voor. Voor meer informatie over het werk van de buurtbemiddelaar, kun je contact opnemen met de coördinator van Buurtbemiddeling.

Connie (geboortejaar 1965) is jurist en mediator. Ze is buurtbemiddelaar sinds 2012.

"Een goede buur is beter dan een verre vriend! Dat gun ik iedereen. Na mijn opleiding tot mediator was het voor mij vanzelfsprekend om buurtbemiddelaar te worden. Als neutrale derde kan ik buren helpen weer (beter) met elkaar te gaan communiceren. Ergens de angel uit halen, buren weer naar elkaar te laten luisteren en ze zelf aan het denken zetten om hun problemen onderling zelf op te lossen.

 Elke keer opnieuw een uitdaging en elke keer opnieuw een goed gevoel als dat ook lukt. Natuurlijk lukt het niet altijd om tot een bemiddelingsgesprek te komen, laat staan de problemen uit de wereld te (laten) helpen. Maar de individuele gesprekken met de buren alleen blijken vaak ook al effect te hebben.

Kortom, je kunt als buurtbemiddelaar buren een helpende hand bieden, daar waar het hen zelf even niet meer lukt voor elkaar “een goede buur” te zijn. Dat geeft voldoening. En los daarvan, je leert er zelf ook altijd weer van."

Theo (geboortejaar 1949) is socioloog en oud-docent. Hij is sinds 2010 buurtbemiddelaar.

"Ik vind buurtbemiddeling een maatschappelijk waardevolle en persoonlijk zinvolle besteding van vrije tijd, waarbij je allerlei verrassende mensen en (soms ingewikkelde) situaties tegenkomt. We werken samen   in een team van enthousiaste en geïnspireerde mensen."