Heusden De bemiddelaars

De buurtbemiddelaar

De vrijwilligers van Buurtbemiddeling spelen niet voor rechter en vellen ook geen oordeel. Ze zijn neutraal, flexibel, geduldig en kunnen overtuigen. Maar het zijn vooral goede luisteraars. Als u een beroep doet op Buurtbemiddeling kunt u er gerust op zijn dat alles wat besproken wordt, vertrouwelijk blijft. Nadat u kort hebt uitgelegd aan de coördinator wat er aan de hand is, komt er eerst een gesprek met u en twee vrijwilligers. Op uw verzoek leggen zij contact met de buren met wie u de overlast wilt bespreken. Als die akkoord gaan, volgt er een afspraak voor een gezamenlijk gesprek op neutraal terrein, bijvoorbeeld in het buurthuis of de wijkwinkel.

De bemiddelaars luisteren naar beide kanten van het verhaal maar blijven zelf neutraal. Doel is dat u samen met uw buren concrete afspraken maakt. Die moeten voor beide partijen haalbaar zijn.

Na een aantal weken nemen de bemiddelaars nog eens contact op om te horen of de situatie is verbeterd.

Het programma Nieuwsuur zond op 31 oktober 2017 een item uit over Buurtbemiddeling. Bemiddelaar Otto Revier vertelt hierin op pakkende wijze hoe Buurtbemiddeling problemen tussen buren bespreekbaar maakt en oplost.