Oisterwijk Buurtbemiddelaars

leefbaarheid in de wijken: 

·       Kan een luisterend oor bieden.

·       Kan goed samenwerken.

·       Is onpartijdig en geduldig.

.       Kan de buren coachen richting

        een succesvolle bemiddeling.

·       Is graag betrokken bij de wijk(bewoners).

·       Is enthousiast en wil graag aan de slag.

Het project Buurtbemiddeling werkt met een grote groep vrijwilligers die minimaal twee uur per week tijd hebben om bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk. Regelmatig leiden we nieuwe bemiddelaars op die vervolgens aan de slag gaan. Dit doe je niet voor niets, wij bieden je:

- leuke collega’s

- een gratis training

- vrijheid in tijdsindeling

- afgebakende opdrachten

- afwisseling

- uitdagend vrijwilligerswerk

- mogelijkheden om je verder te ontwikkelen

- intervisie bijeenkomsten

- gezelligheid

Samen sta je sterk. Om ruzies en problemen aan te pakken en waar mogelijk op te lossen, krijgt elke bemiddelaar een professionele training. Buurtbemiddelaars werken altijd in duo’s, je staat er dus nooit alleen voor. Voor meer informatie over het werk van de buurtbemiddelaar, kun je contact opnemen met de coördinator van Buurtbemiddeling.

Özlem (geboortejaar 1981) werkt als mediator en als individueel- en groepsbegeleidster voor mensen met diverse problematiek. Ze is sinds 2014 actief als buurtbemiddelaar. 
"Ik zorg voor een goed lopend gesprek tussen beide buren en voor de koffie/thee. Oplossingen bedenken de buren zelf. Door de juiste communicatie en het vertrouwen in elkaar komt het vaak tot een gezamenlijk gesprek."

Henk (geboortejaar 1936) had een loopbaan in het bedrijfsleven en is al meer dan 10 jaar buurtbemiddelaar.
"Ik zet me in voor de buurtbemiddeling omdat woongenot voor iedereen belangrijk is en het prettig is als je een normale burenrelatie hebt met mensen die je bijna dagelijks ontmoet. Het zou goed zijn zaken niet te lang te laten oplopen en in een vroeg stadium hulp in te roepen. Dit is geen teken van zwakte. Integendeel, het getuigt van goed inzicht en oplossingsgerichtheid om hulp te vragen in situaties waarbij je die goed kunt gebruiken. Met andere woorden: hulp vragen is sterk!