Waalwijk Buurtbemiddelaars

Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers met veel ervaring. Zij zijn neutraal en helpen buren om tot een oplossing te komen.  Caroline is sinds 2016 actief als buurtbemiddelaar in Waalwijk. Zij laat zich graag verrassen in de Buurtbemiddeling: “Het is voor mij een uitdaging om te ontdekken wat er nou echt aan de hand is. Elke situatie is weer anders en bijzonder. Mensen zijn zo open en eerlijk”.

Het team in Waalwijk bestaat zowel uit mannen als vrouwen, van verschillende leeftijden. De bemiddelaars zijn niet altijd inwoner van Waalwijk. Want soms willen bewoners liever iemand die niet in Waalwijk woont. En, worden bemiddelaars niet ingezet in situaties die zij kennen.

Na het voeren van de gesprekken bij beide partijen thuis, volgt er een gezamenlijk buurtbemiddelingsgesprek. Dan schuiven beide buren samen aan tafel en voeren het gesprek onder leiding van de buurtbemiddelaars.  Caroline zet zich graag in

voor het geluk van anderen.

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die getraind en ingezet willen worden als (vrijwillige) buurtbemiddelaar. Ben jij een betrokken mens en lijkt het jou een uitdaging om partijen rond te tafel te krijgen? Kun jij onpartijdig en geduldig zijn? Neem dan contact met ons op.